Tájékoztatás radiátorcseréről

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 54.§ (6) bekezdése alapján csak a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával létesíthető új felhasználói berendezés valamint alakítható át meglévő berendezés.

Az engedély kiadását helyszíni felmérés előzi meg. A helyszíni felmérés valamint az engedély kiadása díjazás ellenében történik, melynek összegét a felmérés alkalmával készpénzben kell kiegyenlíteni. A felhasználó dönti el, hogy a munkálatokat a SZETÁV Kft-vel vagy attól független más vállalkozással vagy vállalkozóval végezteti el.

 

Radiátorcsere a SZETÁV-tól független vállalkozó közreműködésével

A meglévő radiátorok kizárólag a szolgáltató írásbeli engedélyében szereplő hőteljesítményű radiátorokra cserélhetők annak érdekében, hogy az előírt belső hőmérsékletek továbbra is biztosíthatók legyenek, illetve az azonos vezetékhálózatra csatlakozó többi felhasználó fűtési lehetőségét hátrányosan ne befolyásolják.
A megadott hőteljesítményűtől eltérő fűtőtestek beépítése esetén Társaságunk nem vállal felelősséget az ebből származó – a lakást vagy az épületet érintő – fűtési problémákat illetően. A kereskedelemben kapható bármely radiátortípus kiválasztható, de csak a megfelelő hőteljesítményű radiátor építhető be. A nem szakszerű kivitelezésből adódó hibákat társaságunknak nem áll módjában kijavítani akkor sem, ha az épület rendelkezik javítási szerződéssel.

 • A munkálatok megkezdése előtt kérni kell a SZETÁV Kft-től a fűtési rendszer ürítését.
 • Az átalakítást követően megrendelés alapján szintén a SZETÁV Kft. végzi el a fűtési rendszer feltöltését. A feltöltéssel egyidejűleg a szolgáltató ellenőrzi a kivitelezés engedélynek történő megfelelőségét.   
 • A munkálatokat úgy kell szervezni, hogy a fűtési rendszer ismételt feltöltése az ürítést követő 1 héten belül megtörténhessen.

 

Radiátor csere a SZETÁV Kft. közreműködésével

 • Az engedély kiadását megelőző helyszíni felmérés alkalmával munkatársunk írásbeli árajánlatot ad a szükséges munkálatok elvégzésére.
 • Az árajánlatot felhasználónk a helyszínen elfogadhatja vagy 15 napon belül a SZETÁV Kft.-től írásban (levélcím: 6724 Szeged, Vág u. 4. vagy email cím: info@szetav.hu) megrendelheti. A megrendelést követően munkatársunk felveszi a kapcsolatot a megrendelővel és egyeztetik a kivitelezés időpontját.
 • A munka elvégzését követően készpénzfizetési számla kerül kiállításra, melynek összegét a helyszínen kell kiegyenlíteni.

 

A SZETÁV Kft. által végzett radiátorcsere műszaki tartalma

 • Amennyiben Társaságunkkal végezteti a radiátor cserét, a felmérési díj levonásra kerül a végösszegből.
 • Társaságunk kizárólag falon kívül szerelt radiátorok cseréjét vállalja. Nem vállalkozunk fürdőszobák átalakítására, fürdőszobai radiátorok cseréjére valamint bármilyen módon elburkolt radiátorok esetében a burkolatok bontására és helyreállítására. A radiátorokhoz való hozzáférést a megrendelőnek kell biztosítani.
 • Vállaljuk az általunk javasolt radiátorok és a szükséges segédanyagok beszerzésével kapcsolatos ügyintézést, azok helyszínre történő szállítását, épületen belüli mozgatását. Vállaljuk továbbá az elbontott berendezések helyszínről történő elszállítását 50 kg-ig, 50 kg felett külön díj ellenében, valamint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő elhelyezését. Az általunk beszerzett radiátorok esetében a forgalmazó által alkalmazott listaárból 20% kedvezményt biztosítunk. A radiátorszelepeket és az egyéb szerelési segédanyagokat a forgalmazó által alkalmazott listaáron biztosítjuk.
 • Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a radiátorokat és a szükséges segédanyagokat a megrendelő szerezze be. Ebben az esetben a helyszínre történő szállítást a megrendelőnek kell megszerveznie. Kizárólag az engedélynek megfelelő hőteljesítményű radiátorok felszerelését vállaljuk. 
 • Amennyiben a hőleadókon Brunata típusú fűtési költségmegosztók vannak felszerelve a radiátor cserével egyidőben a költségmegosztók átszerelése is megtörténik. Más típusú költségmegosztók esetén a megrendelőnek kell gondoskodnia a fűtési költségmegosztók átszereléséről.
 • Az általunk végzett radiátorcserék esetén biztosított a fűtési rendszer megfelelő szintű újratöltése, így a következő fűtési idény kezdetén panaszmentesen tudjuk megkezdeni a fűtési szolgáltatásunkat.
 • Az általunk biztosított és beépített radiátorok esetében 5 év garanciát vállalunk a beépített anyagokra. A beépítéssel kapcsolatban felmerülő hibákra a szerelést követő 1 évig díjmentes javítást biztosítunk.

 

 

 

Szetáv Kft. által végzett radiátorcserével kapcsolatos díjtételek

 

           

Munka megnevezése                                                                                      Díjtétel

                                                                                                             2018.02.01-től

Radiátor szereléssel kapcsolatos díjak

- Felmérés, árajánlat készítés díja                                                                     5.000,-

- Kiszállási díj                                                                                                    2.015,-

- Radiátor ár                                                                                            Lista ár -20 %
- Radiátor le- vagy felszerelés (+strang v. ép. ürítés)                                       9.000,-

- Radiátor csere azonos típusra (+strang v. ép. ürítés)                                    10.000,-

- Radiátor csere más típusra (+strang v. ép. ürítés)                                         11.500,-

- Strang ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényen kívül                                12.290,-

- Strang ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényben                                      20.450,-

- Épület ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényen kívül                                18.705,-

- Épület ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényben                                      33.520,-

- Radiátor elszállítási díj (50kg felett)                                                              500.-/tag

 

Fűtési költségmegosztók átszerelési díjak:
- Fűtési költségmegosztók szerelési díja

radiátor csere esetén (anyag + munkadíj)                                                        4.025,-

Kiszállási díj                                                                                                             0,-

 

Fenti díjak az Általános Forgalmi Adó összegét tartalmazzák!

 

Szeged, 2018. február 1.

Szegedi Távfűtő Kft. Minden jog fenntartva! 6724 Szeged, Vág utca 4. Tel.: +36 (62) 540-540 E-mail: info@szetav.hu