2019-07-23 - Tájékoztatás leállásról

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy  Szeged, Makkosháza I. áramkör teljes területén (Csongrádi sgt. 81., 83., 85., Gyöngyvirág utca 2., 4., 6., 7., 8., 9., 11., 13., 14., 16., 18., 20., Hont Ferenc utca 2., 4., 6., 8., 10., 12., 14., 16., 18., Ortutay utca 1., 2., 4., 6., valamint a Bonifert Domonkos Átalános Iskola és az Ortutay utcai Orvosi Rendelő területén) távvezeték felújítás miatt a használati melegvíz szolgáltatás szünetelni fog :
2019. július 23-án (kedden) 8:00 órától 16:00 óráig.

Tovább a hírre

Tájékoztatás radiátorcseréről

 

Tájékoztatjuk T. Felhasználóinkat, hogy a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 54.§ (6) bekezdése alapján csak a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával létesíthető új felhasználói berendezés valamint alakítható át meglévő berendezés.
A radiátrocseréhez szükséges hozzájárulás kiadását helyszíni felmérés előzi meg. A helyszíni felmérés díjazás ellenében történik, melynek összegét a felmérés alkalmával készpénzben kell kiegyenlíteni. A felhasználó dönti el, hogy a munkálatokat a Szetáv Kft-vel vagy attól független más vállalkozással vagy vállalkozóval végezteti el.

Radiátorcsere Szetávtól független vállalkozó közreműködésével

A meglévő radiátorok kizárólag a szolgáltató írásbeli hozzájárulásában szereplő hőteljesítményű radiátorokra cserélhetők annak érdekében, hogy az előírt belső hőmérsékletek továbbra is biztosíthatók legyenek, illetve az azonos vezetékhálózatra csatlakozó többi felhasználó fűtési lehetőségét hátrányosan ne befolyásolják.
A megadott hőteljesítményűtől eltérő fűtőtestek beépítése esetén Társaságunk nem vállal felelősséget az ebből származó –épületet érintő- fűtési problémákat illetően. A kereskedelemben kapható bármely radiátortípus kiválasztható, de csak a megfelelő hőteljesítményű radiátor építhető be. A nem szakszerű kivitelezésből adódó hibákat társaságunknak nem áll módjában kijavítani, függetlenül attól, hogy az épület rendelkezik-e javítási szerződéssel vagy nem.

 • A munkálatok megkezdése előtt kérni kell a Szetáv Kft-től a fűtési rendszer ürítését.
 • Az átalakítást követően megrendelés alapján szintén a Szetáv Kft. végzi el a fűtési rendszer feltöltését. A feltöltéssel egyidejűleg a szolgáltató ellenőrzi a kivitelezés megfelelő műszaki állapotát.
 • A munkálatokat úgy kell szervezni, hogy a fűtési rendszer ismételt feltöltése az ürítést követő 1 héten belül megtörténhessen.

 

Radiátor csere a Szetáv Kft. közreműködésével

 • Kérésének megfelelően munkatársunk a helyszíni felmérés alkalmával a hozzájárulás mellé, írásbeli árajánlatot is készít a szükséges munkálatokról.
 • Az árajánlatot felhasználónk a helyszínen elfogadhatja vagy 15 napon belül a 62/540-540-3-as melléken jelezheti kollégáink felé.
 • A munka elvégzését követően készpénzfizetési számla kerül kiállításra, melynek összegét a helyszínen kell kiegyenlíteni.

 

A Szetáv Kft. által végzett radiátorcsere műszaki tartalma

 • Amennyiben Társaságunkkal végezteti a radiátor cserét, a felmérési díj levonásra kerül a végösszegből.
 • Társaságunk kizárólag falon kívül szerelt radiátorok cseréjét vállalja. Nem vállalkozunk fürdőszobák átalakítására, fürdőszobai radiátorok cseréjére valamint bármilyen módon elburkolt radiátorok esetében a burkolatok bontására és helyreállítására. A radiátorokhoz való hozzáférést a megrendelőnek kell biztosítani.
 • Vállaljuk az általunk javasolt radiátorok és a szükséges segédanyagok beszerzésével kapcsolatos ügyintézést, azok helyszínre történő szállítását, épületen belüli mozgatását. Vállaljuk továbbá az elbontott berendezések helyszínről történő elszállítását 50 kg-ig, 50 kg felett külön díj ellenében, valamint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő elhelyezését. Az általunk beszerzett radiátorok esetében a forgalmazó által alkalmazott listaárból 20% kedvezményt biztosítunk. A radiátorszelepeket és az egyéb szerelési segédanyagokat a forgalmazó által alkalmazott listaáron biztosítjuk.
 • Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a radiátorokat és a szükséges segédanyagokat a megrendelő szerezze be. Ebben az esetben a helyszínre történő szállítást a megrendelőnek kell megszerveznie. Kizárólag a hozzájárulásnak megfelelő hőteljesítményű radiátorok felszerelését vállaljuk.
 • Amennyiben a hőleadókon Brunata típusú fűtési költségmegosztók vannak felszerelve a radiátor cserével egyidőben a költségmegosztók átszerelése is megtörténik. Más típusú költségmegosztók esetén a megrendelőnek kell gondoskodnia a fűtési költségmegosztók átszereléséről.
 • Az általunk végzett radiátorcserék esetén biztosított a fűtési rendszer megfelelő szintű újratöltése, így a következő fűtési idény kezdetén panaszmentesen tudjuk megkezdeni a fűtési szolgáltatásunkat.
 • Az általunk biztosított és beépített radiátorok esetében 5 év garanciát vállalunk a beépített anyagokra. A beépítéssel kapcsolatban felmerülő hibákra a szerelést követő 1 évig díjmentes javítást biztosítunk.

 

 

Szeged, 2019. március 1.

 

Szetáv Kft. által végzett radiátorcserével kapcsolatos díjtételek

 

Munka megnevezése                                                                       Díjtételek 2019.03.01-07.31-ig

 

- Felmérés, árajánlat készítés díja                                                                         5.000,-

- Radiátor ár                                                                                                              Lista ár -20%

- Fürdőszobai csőregiszter leszerelése

    (+strang v. ép. ürítés+ anyagköltség)                                                                         9.900,-

- Radiátor csere más típusra (+strang v. ép. ürítés)                                                     11.500,-

- Strang ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényen kívül                                            13.050,-

- Strang ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényben                                                  21.700,-

- Épület ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényen kívül                                            19.850,-

- Épület ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényben                                                   35.550,-

- Radiátor elszállítási díj (50kg felett)                                                                            500.-/tag

 

Fűtési költségmegosztók átszerelési díjak:
 

- Fűtési költségmegosztók szerelési díja

   radiátor csere esetén (anyag + munkadíj)                                                                    4.300,-

 • Kiszállási díj                                                                                                                 0,-

 

 

Fenti díjak az Általános Forgalmi Adó összegét tartalmazzák!

Szegedi Távfűtő Kft. Minden jog fenntartva! 6724 Szeged, Vág utca 4. Tel.: +36 (62) 540-540 E-mail: info@szetav.hu