Tájékoztatás radiátorcseréről
2019-02-14

Tájékoztatjuk T. Felhasználóinkat, hogy a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 54.§ (6) bekezdése alapján csak a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával létesíthető új felhasználói berendezés valamint alakítható át meglévő berendezés.
A radiátrocseréhez szükséges hozzájárulás kiadását helyszíni felmérés előzi meg. A helyszíni felmérés díjazás ellenében történik, melynek összegét a felmérés alkalmával készpénzben kell kiegyenlíteni. A felhasználó dönti el, hogy a munkálatokat a Szetáv Kft-vel vagy attól független más vállalkozással vagy vállalkozóval végezteti el.

Radiátorcsere Szetávtól független vállalkozó közreműködésével

A meglévő radiátorok kizárólag a szolgáltató írásbeli hozzájárulásában szereplő hőteljesítményű radiátorokra cserélhetők annak érdekében, hogy az előírt belső hőmérsékletek továbbra is biztosíthatók legyenek, illetve az azonos vezetékhálózatra csatlakozó többi felhasználó fűtési lehetőségét hátrányosan ne befolyásolják.
A megadott hőteljesítményűtől eltérő fűtőtestek beépítése esetén Társaságunk nem vállal felelősséget az ebből származó –épületet érintő- fűtési problémákat illetően. A kereskedelemben kapható bármely radiátortípus kiválasztható, de csak a megfelelő hőteljesítményű radiátor építhető be. A nem szakszerű kivitelezésből adódó hibákat társaságunknak nem áll módjában kijavítani, függetlenül attól, hogy az épület rendelkezik-e javítási szerződéssel vagy nem.

 • A munkálatok megkezdése előtt kérni kell a Szetáv Kft-től a fűtési rendszer ürítését.
 • Az átalakítást követően megrendelés alapján szintén a Szetáv Kft. végzi el a fűtési rendszer feltöltését. A feltöltéssel egyidejűleg a szolgáltató ellenőrzi a kivitelezés megfelelő műszaki állapotát.
 • A munkálatokat úgy kell szervezni, hogy a fűtési rendszer ismételt feltöltése az ürítést követő 1 héten belül megtörténhessen.

 

Radiátor csere a Szetáv Kft. közreműködésével

 • Kérésének megfelelően munkatársunk a helyszíni felmérés alkalmával a hozzájárulás mellé, írásbeli árajánlatot is készít a szükséges munkálatokról.
 • Az árajánlatot felhasználónk a helyszínen elfogadhatja vagy 15 napon belül a 62/540-540-3-as melléken jelezheti kollégáink felé.
 • A munka elvégzését követően készpénzfizetési számla kerül kiállításra, melynek összegét a helyszínen kell kiegyenlíteni.

 

A Szetáv Kft. által végzett radiátorcsere műszaki tartalma

 • Amennyiben Társaságunkkal végezteti a radiátor cserét, a felmérési díj levonásra kerül a végösszegből.
 • Társaságunk kizárólag falon kívül szerelt radiátorok cseréjét vállalja. Nem vállalkozunk fürdőszobák átalakítására, fürdőszobai radiátorok cseréjére valamint bármilyen módon elburkolt radiátorok esetében a burkolatok bontására és helyreállítására. A radiátorokhoz való hozzáférést a megrendelőnek kell biztosítani.
 • Vállaljuk az általunk javasolt radiátorok és a szükséges segédanyagok beszerzésével kapcsolatos ügyintézést, azok helyszínre történő szállítását, épületen belüli mozgatását. Vállaljuk továbbá az elbontott berendezések helyszínről történő elszállítását 50 kg-ig, 50 kg felett külön díj ellenében, valamint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő elhelyezését. Az általunk beszerzett radiátorok esetében a forgalmazó által alkalmazott listaárból 20% kedvezményt biztosítunk. A radiátorszelepeket és az egyéb szerelési segédanyagokat a forgalmazó által alkalmazott listaáron biztosítjuk.
 • Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a radiátorokat és a szükséges segédanyagokat a megrendelő szerezze be. Ebben az esetben a helyszínre történő szállítást a megrendelőnek kell megszerveznie. Kizárólag a hozzájárulásnak megfelelő hőteljesítményű radiátorok felszerelését vállaljuk.
 • Amennyiben a hőleadókon Brunata típusú fűtési költségmegosztók vannak felszerelve a radiátor cserével egyidőben a költségmegosztók átszerelése is megtörténik. Más típusú költségmegosztók esetén a megrendelőnek kell gondoskodnia a fűtési költségmegosztók átszereléséről.
 • Az általunk végzett radiátorcserék esetén biztosított a fűtési rendszer megfelelő szintű újratöltése, így a következő fűtési idény kezdetén panaszmentesen tudjuk megkezdeni a fűtési szolgáltatásunkat.
 • Az általunk biztosított és beépített radiátorok esetében 5 év garanciát vállalunk a beépített anyagokra. A beépítéssel kapcsolatban felmerülő hibákra a szerelést követő 1 évig díjmentes javítást biztosítunk.

 

 

Szeged, 2019. március 1.

 

 

 

 

Szetáv Kft. által végzett radiátorcserével kapcsolatos díjtételek

 

Munka megnevezése                                                                       Díjtételek 2019.03.01-07.31-ig

 

- Felmérés, árajánlat készítés díja                                                                         5.000,-

- Radiátor ár                                                                                                              Lista ár -20%

- Fürdőszobai csőregiszter leszerelése

    (+strang v. ép. ürítés+ anyagköltség)                                                                         9.900,-

- Radiátor csere más típusra (+strang v. ép. ürítés)                                                     11.500,-

- Strang ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényen kívül                                            13.050,-

- Strang ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényben                                                  21.700,-

- Épület ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényen kívül                                            19.850,-

- Épület ürítés + töltés, légtelenítés - fűtési idényben                                                   35.550,-

- Radiátor elszállítási díj (50kg felett)                                                                            500.-/tag

 

Fűtési költségmegosztók átszerelési díjak:
 

- Fűtési költségmegosztók szerelési díja

   radiátor csere esetén (anyag + munkadíj)                                                                    4.300,-

 • Kiszállási díj                                                                                                                 0,-

 

 

Fenti díjak az Általános Forgalmi Adó összegét tartalmazzák!

Vissza a hírekhez
Szegedi Távfűtő Kft. Minden jog fenntartva! 6724 Szeged, Vág utca 4. Tel.: +36 (62) 540-540 E-mail: info@szetav.hu